Kompanija Metalno udvostručila obim poslova: Arenu u Štokholmu grade Zeničani

Bez autora
Jul 20 2011

Na nedavno održanom izboru "100 najboljih" zeničko preduzeće Metalno dobilo je posebno priznanje "Srebreni pečat" za ukupne rezultate poslovanja, koji podrazumijevaju uspješnu privatizaciju, doprinos razvoju bh. privrede i zapošljavanja, kao i doprinos lokalnoj zajednici, te uvođenju tehnologija standardiziranih prema najvišim evropskim modelima. Privatizacija je obavljena prije šest godina, a oni koji su učestvovali u njoj svake godine imaju dividendu. U firmi radi oko 450 radnika i obim posla u ovoj godini bit će 40 do 50 posto viši u odnosu na prošlu. Do sredine ove godine uradili smo poslova na nivou prošlogodišnjeg plana, a obim dogovorenih poslova u ovoj godini prešao je dvadeset pet miliona KM. U pogonima ove firme u Drivuši kod Zenice već je proizvedeno više od hiljadu tona specijalne čelične konstrukcije za novu arenu u glavnom gradu Švedske - Štokholmu. Predviđena je ukupna proizvodnja i ugradnja oko pet hiljada tona čelika.

Kompanija Metalno udvostručila obim poslova: Arenu u Štokholmu grade ZeničaniNa nedavno održanom izboru "100 najboljih" zeničko preduzeće Metalno dobilo je posebno priznanje "Srebreni pečat" za ukupne rezultate poslovanja, koji podrazumijevaju uspješnu privatizaciju, doprinos razvoju bh. privrede i zapošljavanja, kao i doprinos lokalnoj zajednici, te uvođenju tehnologija standardiziranih prema najvišim evropskim modelima.

Tone čelika

- Privatizacija je obavljena prije šest godina, a oni koji su učestvovali u njoj svake godine imaju dividendu. U firmi radi oko 450 radnika i obim posla u ovoj godini bit će 40 do 50 posto viši u odnosu na prošlu. Do sredine ove godine uradili smo poslova na nivou prošlogodišnjeg plana, a obim dogovorenih poslova u ovoj godini prešao je dvadeset pet miliona KM - kazao nam je Semiz Šišić, direktor Metalnog.
 
U pogonima ove firme u Drivuši kod Zenice već je proizvedeno više od hiljadu tona specijalne čelične konstrukcije za novu arenu u glavnom gradu Švedske - Štokholmu. Predviđena je ukupna proizvodnja i ugradnja oko pet hiljada tona čelika.

Motiv s razglednice

Kako je istakao Šišić, ova kompanija je posebno ponosna na činjenicu da su Šveđani, poznati po perfekcionizmu, odabrali bh. firmu za noseći posao buduće ljepotice koja će krasiti njihov glavni grad i biti, zasigurno, jedan od budućih motiva razglednica Štokholma.

- Lani smo okončali posao na mostu preko Jablaničkog jezera koji je u svjetskim razmjerama veliki most, a ove godine naš ponos će biti nova arena. To su dvije sigurne reference da već dogovaramo i ugovaramo poslove za 2012. širom Evrope - kazao nam je Šišić.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik